Tee uniseksi

7.00  7.00 

Yrttiteeseos, 30 g

Tuote ei vielä nettikaupassa, saatavilla jälleenmyyjiltä tai suoraan meiltä.

Osasto:

Tee uniseksi

Nauti illalla kupponen Annelin rauhoittavaa teetä ja pian Nukkumatti liittyy seuraasi. Teessä maistuvat ja vaikuttavat sitruunamelissa, maariantuoksuheinä, piparminttu, kanerva, humala, kamomilla ja malvan kukka. Hyvää yötä!

Sitruunamelissa

Melissa-sana kasvin tieteellinen nimi Melissa officinalis on peräisin kreikan mehiläistä tarkoittavasta sanasta. Sitruunamelissa on mehiläisten suosiossa, ja sitä käytettiinkin hunajakasvina jo antiikin aikoina. Sitruunamelissan medestä tulee sitruunalle maistuvaa ja tuoksuvaa hunajaa.

Piparminttu

Piparminttu (Mentha x piperita) on saanut tieteellisen nimensä kreikkalaisen taruston Minthe-nimisestä nymfistä. Zeuksen tytär Persefone oli mustasukkainen nymfin vuoksi ja muutti kilpailijansa yrtiksi.

Humala

Keskiajalla oluen kulutus lisääntyi siinä määrin, että humalaa jouduttiin tuomaan ulkomailta. Tuonti horjutti kauppatasetta. Niinpä valtiovalta kaikissa Pohjoismaissa teki humalanviljelystä talonpoikien lakisääteisen velvollisuuden. Verot maksettiin humalana, ja laki määräsi, kuinka monta humalasalkoa kussakin talossa piti olla. Suomessa velvoite oli voimassa vuoteen 1915 saakka.

Käyttövinkki

Laita teeaineksia harsopussiin ja sinulla on raikas tuoksupussi vaikkapa liinavaatekaappiin.