Lapin Kanamauste

7.00  7.00 

Yrttimausteseos, 15 g

Tuote ei vielä nettikaupassa, saatavilla jälleenmyyjiltä tai suoraan meiltä.

Osasto:

Lapin Kanamauste

Lapin Kanamauste maustaa broileri- ja muut linturuoat sekä riista- ja kasvisruoat. Lisää tästä pataan ja kohta tunnet oreganon, basilikan ja salvian ruokaisan tuoksun. Tuttujen takuuyrttien lisäksi mukana on jännittävä häivähdys iisoppia ja ampiaisyrttiä.

Basilika

Basilika on kotoisin Aasiasta ja Afrikasta. Eurooppaan basilika saapui todennäköisesti Aleksanteri Suuren joukkojen matkassa 300-luvulla eKr. Antiikin roomalaisille basilika oli pyhä kasvi. Sen voima saattoi heiketä, jos kasvia ei kohdella kunnioittavasti. Poimintaan kehitettiinkin erityinen työkalu, jolla poimiminen onnistui häpäisemättä kasvin pyhyyttä. Basilikan nimi tulee kreikankielisestä sanasta basileus, kuningas.

Salvia

Salvia on vanhimpia rohtokasveja, jota on käytetty jo 6000 vuotta. Salvia lievittää yskää, tulehduksia ja vaihdevuosioireita sekä alentaa verensokeria. Kasvin nimi tulee latinan sanasta salvare, parantaa. Latinankielinen lentävä lause kysyy Cur moriatum homo cui salvia croscit in horto? Miksi miehen annettiin kuolla, kun puutarhassa kasvaa salviaa?

Nokkonen

Nokkonen on ollut myös tärkeä kuitukasvi. Siitä saatiin hienoa kangasta, johon vain säätyläisillä oli varaa. Nokkonen oli paljon pehmeämpää kuin pellava, ja siitä tehtiinkin ylellisiä alusvaatteita.

Korianteri

Korianterissa on tuoksun puolesta kaksi eri persoonaa. Kasvin nimi viittaa kreikan sanaan koris tai koros, lude. Kypsissä hedelmissä on sen sijaan appelsiinin tuoksu ja maku. Lehdistä ja muista vihreistä osista tislattua lehtiöljyä käytetään mm. Chanel 5 -hajuveteen.